Kriza Ákos polgármester FIDESZ :: Kriza Ákos :: Munka
Nyitóoldal Kriza Ákos CsaládMunkaSzabadidőPolitika Képviselők Kapcsolat Sajtómegjelenések Galéria Videógaléria
jeloltek

„ A fejlesztésekhez magunk teremtettük elő a pénzt…”

A Diósgyőri Kórház fül-, orr-, gégészeti osztályán öt éven át dolgoztam – amíg meg nem szüntették az osztály. Elismert szakemberként, jó páciensi körrel nem akartam egy másik osztályon újrakezdeni, ezért váltottam: háziorvos lettem.

A „Békeszálló” melletti Kiss Ernő utcában kezdtem, majd egy év múlva a Martin-telepen, a mai Martin-kertvárosban folytattam a betegek gyógyítását, közel tíz éven át.

Új utakat, új kihívásokat keresve találtam rá arra a pályázatra, amelyben a miskolci MÁV Rendelőintézet orvos-igazgatói posztjára kerestek szakembert. A jelentkezők közül én nyertem el a megbízatást, és 1999. november 1-jén már itt álltam munkába. A meglehetősen leromlott állapotban lévő, gazdasági társasági formában működő rendelőintézet „feltámasztására” új szakmai és gazdasági koncepciót kellett kidolgoznunk.

Nem szeretném dicsérni az elmúlt tíz évben végzett közös munkánk eredményeit, bár szívesen megteszem, ha kell. Rengeteg új szakmát honosítottunk meg, új szakorvosokat csábítottunk ide, munkájukhoz pedig megteremtettük azt a műszaki hátteret, ami a szakmai színvonalat és az intézmény presztízsét egyaránt emelték. Mi nem álltunk sorba a közpénzekért. Piaci tevékenységekből szereztük meg azokat a plusz pénzforrásokat, amelyek a fejlesztésekhez szükségesek voltak. Az évek során kialakult egy stabil árbevételi szint, amely ma is a fenntartható fejlődés záloga.

Szakmai sikerként könyvelhetem el, hogy a Miskolcon végzett munkám alapján felkértek arra, hogy legyek az ország valamennyi MÁV-rendelőjét felügyelő orvos-igazgató. Ezt a feladatot két éven át láttam el.

Az 1999-es állapothoz viszonyítva a miskolci MÁV Rendelőintézetben ma tízszer több beteg fordul hozzánk, 50 ezerről 500 ezerre nőtt az éves betegforgalmunk. Ennyi beteget tudunk színvonalasan ellátni. A rendelőintézet ezzel elérte a lehetőségeinek a határát. Rendben, olajozottan működik. Meg kell mondanom: nekem már túl kényelmes az itteni munkám. Felelősséget természetesen érzek azért, hogy ami fölépült, meg is maradjon, de olyan kollégák vannak itt, akik a rendelőintézet működtetését ugyanolyan színvonalon tudják majd tovább vinni, ahogy az eddig ment.

 

nevjegy
Dr. Kriza Ákos
  • 1965-ben született
  • Orvos-közgazdász, egészségügyi menedzser
  • Tanulmányait a Marosvásárhelyi Orvostudományi Egyetemen és a Nyugat Magyarországi Egyetem Közgazdaságtudományi karán végezte
  • 1990 óta szolgálja Miskolcot, orvosként, majd a MÁV Rendelőintézet igazgatójaként
  • Nős, két gyermek édesapja
  • Miskolc polgármestere 2010. október 3-tól, a választók többségének akaratából
fontos nekunk

polgármesteri levelek

2020. Január
HétHKSzeCSPSzoV
01  12345
026789101112
0313141516171819
0420212223242526
052728293031