Kriza Ákos polgármester FIDESZ :: Nyitóoldal
Nyitóoldal Kriza Ákos Képviselők Kapcsolat Sajtómegjelenések Galéria Videógaléria
jeloltek
Programunk: BIZTONSÁGOS MISKOLC"Biztonság csak ott van, ahol van munkahely" - fogalmazta meg Kriza Ákos polgármesterjelölt Munkahelyteremtés Miskolcon programja kapcsán.

BIZTONSÁGOS MISKOLC

programpontok

1. Hatékony együttműködést alakítunki ki az önkormányzat, a kisebbségi önkormányzatok, a hatósági intézmény- és jogrendszer, a civil szféra, az egyházak, valamint Miskolc polgárai között.

2. Munkahelyteremtő programokkal el kell érni, hogy minden családban legalább egy kereső legyen. Szociális bolthálózat kialakítását támogatjuk, amely a helyi, a város környéki és a hazai mezőgazdasági termelők minőségi termékeit részesíti előnyben.

3. Tervünk a városi kórházak gazdálkodásának átalakítása, gazdasági társaságból közintézménnyé alakítása, az egészségügyi dolgozók számára közalkalmazotti jogviszony felajánlása.

4. A házi- és gyermekorvosi ellátórendszer egységes irányítása, új körzethatárok kialakítása, az ügyeleti rendszer megújítása, az időskorúak otthoni egészségügyi felügyeletének biztosítása szükséges.

5. A Szinva medrének rekonstrukciója, a patakpart kiépítése elengedhetetlen. A város határában a Sajó folyó megfelelő árvízvédelmének megteremtése a környékbeli önkormányzatokkal és a kormányzattal együttműködve történhet.

6. Cselekvő szociálpolitikára van szükség: a passzivitásra serkentő juttatások helyett a segélyezés és a munkavállalás összekapcsolása, a segélyezésben tapasztalható visszásságok megszüntetése, a jogosultság szigorú ellenőrzése a feladat.

7. A hátrányos helyzetű családok problémáinak csökkentése a gyerekek és a szülők helyzetére egyaránt megoldást kereső, egyszerre induló felzárkózási programokkal történhet.

8. A családvédelmi szolgálat megerősítése, a pedagógusok felkészítése a roma gyerekek nevelésére, a feladatra vállalkozók számára premizálási rendszer kialakítása az önkormányzat feladata.

9. Fontos a 4000 lyukói cigánycsalád számára külön intézményrendszer létrehozása helyben.

10. Erős jegyzői jogkörre van szükség, helyi korlátozó rendeleteket kell életbe léptetni a kocsmák nyitva tartása, a közterületek tisztántartása, az illegális szemétlerakók felszámolása ügyében.

11. A meglévő törvények és jogszabályok hatékony érvényesítésében a rendőrség, a tisztiorvosi szolgálat, a gyámügyi hatóságok közreműködésével az önkormányzatnak is részt kell vennie. Az intézkedési jogkörökkel is rendelkező közterület-felügyelet megerősítése, a térfigyelő kamerarendszer bővítése a városban szintén önkormányzati feladat.

Vissza
 

nevjegy
Dr. Kriza Ákos
  • 1965-ben született
  • Orvos-közgazdász, egészségügyi menedzser
  • Tanulmányait a Marosvásárhelyi Orvostudományi Egyetemen és a Nyugat Magyarországi Egyetem Közgazdaságtudományi karán végezte
  • 1990 óta szolgálja Miskolcot, orvosként, majd a MÁV Rendelőintézet igazgatójaként
  • Nős, két gyermek édesapja
  • Miskolc polgármestere 2010. október 3-tól, a választók többségének akaratából
fontos nekunk

polgármesteri levelek

2019. Október
HétHKSzeCSPSzoV
40 123456
4178910111213
4214151617181920
4321222324252627
4428293031