Kriza Ákos polgármester FIDESZ :: Nyitóoldal
Nyitóoldal Kriza Ákos Képviselők Kapcsolat Sajtómegjelenések Galéria Videógaléria
jeloltek
Programunk: ÉLHETŐ MISKOLC"Élhető város is csak ott lehet, ahol van munkahely" - fogalmazza meg Kriza Ákos polgármesterjelölt az "Élhető Miskolc" programjára utalva.

ÉLHETŐ MISKOLC

Programpontok

1. A városkörnyéki településekkel együtt kialakított energiaközösségekkel elérhetjük a lakosság lakásfenntartási költségeinek csökkenését, a gáz- és az áram árától való függőségét.

2. Átfogó energiahatékonysági és panelrekonstrukciós programra van szükség, amely az energiahatékonysági-korszerűsítésen túl a társasházak belső megújítását is megoldja. Mindez munkahelyeket teremt és pozitív irányba alakítja a városképet.

3. A tapolcai strandfürdő újjáépítését városi beruházásban kell megoldani, a 600 éves avasi pincesort borturisztikai központtá kell alakítani.

4. Átgondolt közösségi közlekedésfejlesztési stratégiára van szükség. A városi tömegközlekedést az utazók igényeihez kell igazítani, a városi teherforgalom csökkentése érdekében meg kell oldani az iparterületek közvetlen tranzitelérését.

5. Korszerűsítésre szorulnak a lillafüredi alagutak, a turistabuszok számára parkolókat kell létesíteni. Kerékpárút-hálózat kialakításával lehetőséget kell adni a városi alternatív közlekedésre. Át kell világítani a Zöld Nyíl projektet. Városi szabályzatot kell kidolgozni az útkarbantartás minőségének ellenőrzésére.

6. Jelentősebb kedvezményeket kell kapcsolni a miskolci családoknak a Miskolc Kártyához.

7. A Búza téri piaccal kapcsolatos problémákra a kereskedők és az árutermelők bevonásával kell megoldást találni, hogy a piac mindenki megelégedésére működjön.

8. Minden városrészre önálló fejlesztési programot kell kidolgozni. Megoldandó feladatot jelent a hiányzó közművek kiépítése, az utcaburkolat-rehabilitáció, a csapadékvíz-elvezetés, a forgalomcsillapító és sebességcsökkentő megoldások, a közterület-rendezés, a közvilágítás javítása.

9. Segítjük a helyi civil kezdeményezéseket, szorgalmazzuk olyan közösségek megalakítását, amelyek felelősséget éreznek és tesznek is lakókörnyezetükért.

10. A városi tehetséggondozás rendszerét minden oktatási szintre ki kell dolgozni, az óvodától az egyetemig. A szakmát tanuló fiataloknak gyakorlati helyeket teremtenénk, akár a városi vállalatoknál. Fontos a Miskolcon hagyományokkal rendelkező sportágak tehetséggondozással egybekötött támogatása (pl. futball, kosárlabda, úszás, birkózás, vívás, sakk).

11. Olyan közösségi terek létrehozására törekszünk a városrészekben, amelyek több generáció kikapcsolódását, hasznos időtöltését szolgálják. Ezek a terek kis városközpontként működhetnek, ez csökkenti a belváros terhelését és elősegíti a helyi közösségek kialakulását.

12.  Az önkormányzati képviselők feladatkörét át kell alakítani, hogy választókerületük érdekeit hatékonyan tudják képviselni.

 

Kriza Ákos az Élhető Miskolc programjáról (Irány TV) »

Vissza
 

nevjegy
Dr. Kriza Ákos
  • 1965-ben született
  • Orvos-közgazdász, egészségügyi menedzser
  • Tanulmányait a Marosvásárhelyi Orvostudományi Egyetemen és a Nyugat Magyarországi Egyetem Közgazdaságtudományi karán végezte
  • 1990 óta szolgálja Miskolcot, orvosként, majd a MÁV Rendelőintézet igazgatójaként
  • Nős, két gyermek édesapja
  • Miskolc polgármestere 2010. október 3-tól, a választók többségének akaratából
fontos nekunk

polgármesteri levelek

2019. Október
HétHKSzeCSPSzoV
40 123456
4178910111213
4214151617181920
4321222324252627
4428293031