Kriza Ákos polgármester FIDESZ :: Nyitóoldal
Nyitóoldal Kriza Ákos Képviselők Kapcsolat Sajtómegjelenések Galéria Videógaléria
jeloltek
Gazdag programkínálat augusztus 20-án – tűzijátékkal!news/1070_0_t.jpgNagyszabású rendezvénysorozattal készül augusztus 20-ára, Államalapító Szent István Király ünnepére Miskolc önkormányzata. Idén újra gyönyörködhetnek ünnepi tűzijátékban is a miskolciak. Szűk fél óra alatt közel 3500 látványos effekt lép majd működésbe, a pirotechnikai elemeket a Szent István térről és az Avasi kilátótól lövik fel. Három-négy nagyobb részre bontják az „előadást”, a már jól ismert elemek mellett teljesen új fejlesztésű, hazánkban korábban még soha nem használt tűzijáték-elemekben is gyönyörködhetnek majd a nézők.

Tánczos Tamás, a Miskolci Kulturális Központ Nonprofit Kft. intézményvezetője érdeklődésünkre elmondta, idén abban a megtiszteltetésben lesz részünk, hogy a magyar Szent Korona hitelesített másolata, a koronaőrökkel együtt látogat az ünnepségünkre. A Szent Koronát az avasi műemlék református templomban 13-16 óra között kiállítják, majd a központi ünnepség ideje alatt a színpadon is látható lesz. A templomban neves miskolci orgonaművészek és kórusok fognak szolgálni az államalapítás ünnepén. Az előző évekhez hasonlóan a központi programot idén is a Szent István téren tartják. Már délelőtt 10 órától vásári forgatag, játszóház, kenyérsütés, kenyérdagasztás, csacsifogatolás, népművészeti kirakodóvásár, mesterség-bemutatók várják az érdeklődőket, egészen az esti órákig.

A színpadi program 14 órakor a Szinvavölgyi Néptáncműhely fellépésével veszi kezdetét. Amit követ a bábelőadás, aztán előbb a Ködmön Formációs Táncegyüttes, majd a Miskolci Mazsorett Egyesület Európa-bajnok csapata lép színpadra – kitűnő délutáni programfolyam ígérkezik a családok számára Miskolcon, augusztus 20-án. A hivatalos ünnepség 17 órakor kezdődik, felvonulással. A Városháza régi bejáratától indul a menet a Szent Korona másolatával, a koronaőrökkel, az aratókoszorúval és az újkenyérrel.

A színpadon Kriza Ákos polgármester és Csöbör Katalin országgyűlési képviselő mond ünnepi beszédet. Ezt követően egy igazán különleges programpont következik Tánczos Tamás elmondása szerint: külhoni honfitársaink tesznek állampolgári esküt, s vehetnek át díszoklevelet Kriza Ákostól. Az ünnepség zárásaként a történelmi egyházak képviselői megáldják és megszentelik az újkenyeret, melyből a közönség is kap majd.

Folytatás a minap.hu oldalon >>>

Vissza
 

nevjegy
Dr. Kriza Ákos
  • 1965-ben született
  • Orvos-közgazdász, egészségügyi menedzser
  • Tanulmányait a Marosvásárhelyi Orvostudományi Egyetemen és a Nyugat Magyarországi Egyetem Közgazdaságtudományi karán végezte
  • 1990 óta szolgálja Miskolcot, orvosként, majd a MÁV Rendelőintézet igazgatójaként
  • Nős, két gyermek édesapja
  • Miskolc polgármestere 2010. október 3-tól, a választók többségének akaratából
fontos nekunk

polgármesteri levelek

2020. Január
HétHKSzeCSPSzoV
01  12345
026789101112
0313141516171819
0420212223242526
052728293031