Kriza Ákos polgármester FIDESZ :: Nyitóoldal
Nyitóoldal Kriza Ákos Képviselők Kapcsolat Sajtómegjelenések Galéria Videógaléria
jeloltek
Segítséget kérnek a tapolcaiaknews/38_0_t.jpgMiskolctapolcán lakossági fórumon mondták el a Fidesz képviselőinek a városrész legégetőbb problémáit. Mindazokat az évek óta húzódó ügyeket, amelyekre Miskolc szocialista városvezetése máig képtelen volt megnyugtató megoldásokat találni.

A Fidesz képviselőjelöltjei – Dr. Kriza Ákos polgármesterjelölt, Dr. Nehéz Károly, a választókörzet képviselőjelöltje és Dr. Nagy Kálmán országgyűlési képviselő – által szervezett találkozón a Miskolc turisztikai szempontból is kiemelt területén élő emberek számtalan problémát vetettek föl.

[38_1_480.jpg] Tapolca-forum-500.jpgEgyik sem volt újdonság, hiszen valamennyi égető, sürgős megoldást kívánó probléma elevenen él nemcsak a tapolcai, hanem a miskolci köztudatban is. Hogy miért? A válasz egyszerű, és ezt megfogalmazták a fórumon felszólalók is: a Káli Sándor vezette miskolci önkormányzat az elmúlt nyolc évben nem volt képes visszaadni Tapolca kiemelt üdülőövezeti jellegét. Az elmúlt időszakban a városrész olyan állapotba került, hogy ma minden miskolci szégyenkezik emiatt.

A fórum résztvevői a Fidesz–KDNP polgármesterjelöltjétől, Dr. Kriza Ákostól, illetve a választókörzet képviselőjelöltjétől, Dr. Nehéz Károlytól azt kérték, segítsenek mielőbbi megoldást találni a hat éve bezárt strand újraindítására (a strand területét el kívánta adni a jelenlegi városvezetés), a régi kőbánya természetvédelmi területének megőrzésére (ide luxusszállodát engedne építeni a jelenlegi önkormányzat), a köznyugalmat zavaró éjszakai szórakoztatóhelyek működésének szabályozására.

[38_2.jpg] Tapolca-forum-500._2.jpgElengedhetetlen a tapolcai őspark , a Csónakázó-tó és a Békés-tó helyreállítása és megszépítése, a járdák és a közutak közlekedésbiztonsági szempontú helyreállítása, a Miskolc városrészei és Tapolca közötti tömegközlekedés rendszer kialakítása (ma csak többszöri átszállással lehet a város turisztikai szempontból kiemelt területei, Tapolca, Diósgyőr és Lillafüred között közlekedni).

A városvezetés alapvető feladata, hogy visszaadja Tapolca régi fényét és elismertségét, szögezték le.

Dr. Kriza Ákos a felvetésekre válaszolva elmondta: Tapolca és a turizmus fejlesztése Miskolc alapvető érdeke. A városrész fejlődésének elősegítése az egyik kötelező feladata lesz a következő városvezetésnek.

Vissza
 

nevjegy
Dr. Kriza Ákos
  • 1965-ben született
  • Orvos-közgazdász, egészségügyi menedzser
  • Tanulmányait a Marosvásárhelyi Orvostudományi Egyetemen és a Nyugat Magyarországi Egyetem Közgazdaságtudományi karán végezte
  • 1990 óta szolgálja Miskolcot, orvosként, majd a MÁV Rendelőintézet igazgatójaként
  • Nős, két gyermek édesapja
  • Miskolc polgármestere 2010. október 3-tól, a választók többségének akaratából
fontos nekunk

polgármesteri levelek

2019. Március
HétHKSzeCSPSzoV
09    123
1045678910
1111121314151617
1218192021222324
1325262728293031