Kriza Ákos polgármester FIDESZ :: Nyitóoldal
Nyitóoldal Kriza Ákos Képviselők Kapcsolat Sajtómegjelenések Galéria Videógaléria
jeloltek
Polgármesterjelölti levelek - I.news/4_0_t.jpg

Miskolc nevéről máig nem sikerült letakarítani azt a szürke port, ami még ipari városként rakódott rá. Ez fedi el azokat a színeket, amelyek a múltban léteztek, és amelyeket újra elő lehetne, sőt, elő kell hívni.

[4_4_480.jpg] Erzsebet-ret_500.jpgPontosan 80 évvel ezelőtt az itt vendégeskedő Móricz Zsigmond a legnagyobb jövőjű magyar városnak nevezte Miskolcot. Ő, a messziről jött vendég meglátta, micsoda lehetőségek rejlenek ebben a városban!

Nézzünk végig a belváros jeles épületein és jusson eszünkbe, hogy száz évvel ezelőtt az akkori kereskedőváros gazdag, a közéletben is jeleskedő polgárai alapítványokat tettek templomokért, iskolákért! Még korábban az elsők között emeltek itt kőszínházat – részben közadakozásból! A polgárok akkoriban nemcsak élték, de éltették is a városukat. Ma is ez az egyik legfontosabb feladat!

Miskolcnak azonban nemcsak történelme, hanem hangulata és szépségei is vannak! Ha feltekintünk az Avas pincesoraira, megjelenhet szemünk előtt a helyi polgárokkal együtt, szelíd jókedvvel gyakran itt borozgató Móra Ferenc. Lillafüredre pedig érdemes volt drága pénzen, „meseautóval” jönni filmet forgatni! És vannak városunknak különlegességei: például Tapolca az európai kuriózumnak számító barlangfürdővel.

A város ipari múltja dolgos kezeket jelent. Azt, hogy a miskolciak szeretnek és tudnak dolgozni. Nálunk a munkának hagyománya van, a munkáskéz örök érték. Ha a munkásemberek képességeit az egyetem modern tudásával, a technikai újításokkal ötvözni tudjuk, új élet lehetőségeit teremthetjük meg. Ehhez pedig vissza kell tudnunk adni a munka becsületét.

[4_2_300x300xffffff.jpg] Hosok-tere_fiatalok.jpgKorábban messzire sugárzott Miskolc szellemi és kulturális értékeinek a fénye! Vajon miért nem sugárzik most a miskolciakra sem? Azokra, akik itt maradtak. Hiszen tudjuk, sokan elmentek. Az ország legnagyobb vidéki városából a második legnagyobbá válni még nem tűnik nagy kudarcnak.

De ha lefordítjuk ezt a számok nyelvére, már riasztó a kép: kiderül, hogy Miskolc nem tudja megtartani a fiataljait. És velük, ha ezt tovább engedjük, elveszti a jövőjét is. Ebbe nem szabad beletörődnünk!

Miskolcnak változásra, új városfejlesztési programra van szüksége, amelynek legfontosabb elemeit már látom: munkahelyteremtés és biztonság. Ezek nélkül nem lesz élhető a város. S hogy mitől lesz majd optimistán a jövőbe tekintő az itt együtt élő közösség? A kérdésre a miskolciaknak kell választ adniuk.

Az önkormányzati választási kampány ezért számomra arról is szól, hogy megismerjem az emberek véleményét. Ez alapján dolgozható ki az a részletes program, amelyben a főszerepet a miskolciak kapják. Nekem, nekünk ez a fontos!

Dr. Kriza Ákos

Vissza
 

nevjegy
Dr. Kriza Ákos
  • 1965-ben született
  • Orvos-közgazdász, egészségügyi menedzser
  • Tanulmányait a Marosvásárhelyi Orvostudományi Egyetemen és a Nyugat Magyarországi Egyetem Közgazdaságtudományi karán végezte
  • 1990 óta szolgálja Miskolcot, orvosként, majd a MÁV Rendelőintézet igazgatójaként
  • Nős, két gyermek édesapja
  • Miskolc polgármestere 2010. október 3-tól, a választók többségének akaratából
fontos nekunk

polgármesteri levelek

2020. Január
HétHKSzeCSPSzoV
01  12345
026789101112
0313141516171819
0420212223242526
052728293031