Kriza Ákos polgármester FIDESZ :: Nyitóoldal
Nyitóoldal Kriza Ákos Képviselők Kapcsolat Sajtómegjelenések Galéria Videógaléria
jeloltek
Nyílt levél az utolsó közgyűlés eléMiskolc város közgyűlése jelen formájában utolsó képviselő-testületi ülésére készül. 2010. szeptember 9-én elköszön a várost irányító többség is, amely döntéseinek végeredményét láthatjuk ma a városunkon.

Nincs mit szépítenünk: szégyenletes ez a kép. Mintha háborús állapotok között élnénk. Nem lehet takargatni a miskolciak elől az Avas Szálló kísérteties épületét, a díszterek széttöredezett burkolatát, a barátságtalan városi tömegközlekedést, a tapolcai strand romjait, Miskolc elhanyagolt városrészeit. Biztonságérzetünket pedig elvitték a lakótelepekre beköltöztetett „fészekrakók”. Ma már tudhatjuk azt is: Káli Sándor polgármester nem tudott érvényt szerezni a törvénynek, és nem tudta kilakoltatni a csalókat.

Ez van most Miskolc kirakatában.

Vannak azonban a háttérben a város vagyonát érintő ügyek is, amelyekről a közvélemény szinte semmit nem tud. Titkolózás és hallgatás övezi a városvezetésben ülő szűk politikai elit érdekeit szolgáló döntéseket, amelyeknek a végeredménye a város és a tulajdonában lévő társaságok hatalmas adóssága. Az, hogy a városvezetés felelőtlen gazdálkodása miatt ma minden miskolcira 250 ezer forint adósság jut! Hová lett a város vagyona?

A választások előtti utolsó testületi ülésen Káli Sándor polgármester a Búza téri piac megvásárlása mellett érvel majd. Arról nem szólnak a hírek, hány százmillió forintjába került már eddig is a városnak és a miskolciaknak ez a rosszul sikerült befektetés? Arról sem, ki felelős ezért a kárért, amelyet a piacot a miskolciak pénzén működtető magáncég okozott?

A hírek arról szólnak: a piaci kereskedők támogatják, hogy a város visszavásárolja a gondatlanul elkótyavetyélt vagyonát. Ez természetes, hiszen megoldást kell találni a csődközeli helyzetre. De jár-e még pénz egy olyan beruházónak, amelyik eddig is áron felül dolgozott? Jár-e pénz egy olyan beruházónak, amelyik rossz minőségű munkát végzett? Biztos, hogy úgy kell megoldani a piac ügyét, hogy közben további bevételhez juttatjuk azt a befektetőt, akinek működése miatt ez a helyzet kialakult?

Alig harminc nap van hátra az önkormányzati választásokig. Az utolsó képviselő-testületi ülés a búcsúzkodás ideje. Ilyenkor már nem üzleti manőverekről kell tárgyalni, hanem számot kell vetni a tényekkel. Vegyék le a piac megvásárlásának ügyét a napirendről! Káli Sándor polgármester engedje, hogy majd a következő városvezetés tárgyaljon erről, és mindenki megelégedésére jó üzletet kössön. Hogy a kereskedők, és a város is jól járjon.

Bízzuk a miskolciakra annak eldöntését, hogy mi a számukra és a város számára a legelőnyösebb megoldás!

Dr. Kriza Ákos
a Fidesz–KDNP miskolci polgármesterjelöltje

Vissza
 

nevjegy
Dr. Kriza Ákos
  • 1965-ben született
  • Orvos-közgazdász, egészségügyi menedzser
  • Tanulmányait a Marosvásárhelyi Orvostudományi Egyetemen és a Nyugat Magyarországi Egyetem Közgazdaságtudományi karán végezte
  • 1990 óta szolgálja Miskolcot, orvosként, majd a MÁV Rendelőintézet igazgatójaként
  • Nős, két gyermek édesapja
  • Miskolc polgármestere 2010. október 3-tól, a választók többségének akaratából
fontos nekunk

polgármesteri levelek

2019. Június
HétHKSzeCSPSzoV
22     12
233456789
2410111213141516
2517181920212223
2624252627282930