Kriza Ákos polgármester FIDESZ :: Nyitóoldal
Nyitóoldal Kriza Ákos Képviselők Kapcsolat Sajtómegjelenések Galéria Videógaléria
jeloltek
Polgármesteri levelek – II.news/68_0_t.jpg[68_1_480.jpg] Polgarmesteri-level_2.jpg

Egy város annyit ad nekünk, a benne élőknek, amennyit mi teszünk érte. Igaz ez minden polgárára, de különösen igaz ez a város vezetésére és a város első emberére, a polgármesterre! Ő az, akinek egy személyben is felelősséget kell vállalnia mindazért, ami a városban történik, szolgálnia kell az embereket, akik rábízták te

Munkahelyteremtő és gazdaságfejlesztési elképzeléseink fő irányairól Fontos nekünk 2. kiadványunkból (pdf ») tájékozódhatnak.

 

Építsük újra a várost!

Egy város annyit ad nekünk, a benne élőknek, amennyit mi teszünk érte. Igaz ez minden polgárára, de különösen igaz ez a város vezetésére és a város első emberére, a polgármesterre! Ő az, akinek egy személyben is felelősséget kell vállalnia mindazért, ami a városban történik, szolgálnia kell az embereket, akik rábízták településük jövőjét!

Miskolcon sokan felteszik a kérdést: elegendő-e az, amit az elmúlt nyolc évben Káli Sándor a miskolciakért tett? Hozzájárult-e a polgármester ahhoz, hogy munkahelyek jöjjenek létre, és az emberek biztonságban éljenek? Elősegítette-e, hogy Miskolcot válasszák az olyan nagybefektetők, mint a Mercedes, amely először a mi városunkat kereste meg beruházási szándékával? Megbízásokhoz segítette-e azokat a kis- és középvállalkozásokat, akik a legtöbb embernek adnak megélhetést ezen a vidéken? Kihasználta-e azokat az előnyöket, amelyeket a saját pártjának kormánya biztosíthatott volna?

A kérdésekre a válaszom: Nem! De nem csak én válaszolok ma így ezekre a felvetésekre, hanem az a közel 20 000 miskolci munkanélküli is, akik közül 5500-an több mint egy éve hiába keresnek munkát. És bizonyosan így felelne az a több ezer ember is, akik már a munkanélküli ellátásból is kiestek, és a miskolci önkormányzat szociális támogatásaiból kell eltartaniuk a családjukat. Milyen jövőképet mutat ez a helyzet azoknak, akik biztonságban és jólétben, kiegyensúlyozott körülmények között szeretnék felnevelni a gyermekeiket?

Aligha kell bizonygatni bárkinek, milyen az élet egy olyan városban, amelyben minden tizedik ember munka nélkül van. Miskolcon megállt az idő, miközben Debrecen, Nyíregyháza, Szeged, Győr fejlődött, szépült az elmúlt években. Az ottani városvezetők miért tudták ütőképesebben, hatékonyabban képviselni a városuk és az ott élők érdekeit?

A napokban tették közzé, hogy a Fidesz vezette kormány közel 155 milliárd forint azonnal felhasználható forrást biztosít az Új Széchenyi Terv keretében a kis- és középvállalkozások számára. A legfőbb cél a foglalkoztatás bővítése, amely első eleme a magyar gazdaság megreformálásának, új irányának.

A munkahelyteremtő beruházásoknak ez a jelentős mértékű támogatása jelzés Miskolc felé is: újra itt az alkalom, hogy beinduljon, újra fejlődési pályára álljon a helyi gazdaság, és munkahelyteremtő vállalkozások révén épüljön a város.

Amikor elvállaltam, hogy a Fidesz–KDNP jelöltjeként indulok a polgármesteri megbízatásért, először azt fogalmaztam meg: én a munkahelyteremtés polgármestere kívánok lenni. Az a felelős városvezető, aki kötelességének tartja, hogy erősítse a helyi ipart, a munkát adó kis- és középvállalkozásokat, de megteremtse a lehetőségét annak is, hogy Miskolc a több száz embert foglalkoztató nagyvállalatoknak is vonzó lehetőséget kínáljon.

Az elmúlt nyolc évben takaréklángra állították Miskolc gazdaságát. Hosszú távra szóló tervek, nagy ívű elképzelések híján ez nyolc elvesztegetett év! Ezt a hátrányt csak ugrásszerű fejlődéssel lehet behozni, a hagyományos gazdasági ágak mellett úttörő, új iparágak meghonosításával, környezetbarát csúcstechnológiát képviselő vállalkozások megnyerésével. Nekem és a mögöttem állóknak konkrét és világos tervei vannak a város jövőjéről – ezeket ismerhetik meg a Fontos nekünk 2. kiadványunkból (pdf »).

Nem kevesebbet akarunk Miskolcon, mint a jövő építését a jövő technológiájával. Használjuk ki a lehetőségeinket, építsük 21. századi módon újra a várost!

 

Dr. Kriza Ákos

Vissza
 

nevjegy
Dr. Kriza Ákos
  • 1965-ben született
  • Orvos-közgazdász, egészségügyi menedzser
  • Tanulmányait a Marosvásárhelyi Orvostudományi Egyetemen és a Nyugat Magyarországi Egyetem Közgazdaságtudományi karán végezte
  • 1990 óta szolgálja Miskolcot, orvosként, majd a MÁV Rendelőintézet igazgatójaként
  • Nős, két gyermek édesapja
  • Miskolc polgármestere 2010. október 3-tól, a választók többségének akaratából
fontos nekunk

polgármesteri levelek

2019. Szeptember
HétHKSzeCSPSzoV
35      1
362345678
379101112131415
3816171819202122
3923242526272829
4030