Kriza Ákos polgármester FIDESZ :: Nyitóoldal
Nyitóoldal Kriza Ákos Képviselők Kapcsolat Sajtómegjelenések Galéria Videógaléria
jeloltek
Szemtől szemben a miskolciakkalnews/7_0_t.jpgAz augusztus elején elindított „Fontos nekünk” konzultációsorozatban a Fidesz–KDNP képviselőjelöltjei Miskolc valamennyi választókörzetét bejárták. Hétfő estig a 20 képviselőjelölt és segítőik összesen mintegy 10 ezer háztartásba jutottak el. Az eddigi tapasztalatokról, a miskolciakat foglalkoztató témákról sajtótájékoztatón számoltunk be augusztus 12-én.

A „Fontos nekünk” konzultációsorozat célja, hogy megismerjük a miskolciak véleményét, elképzeléseiket Miskolc kívánatos fejlődési irányáról. A személyes beszélgetéseken megfogalmazott javaslatok beépülnek majd a polgármesteri programba. Reméljük, hogy szeptemberig minden miskolcihoz eljutunk. De ha mégsem, véleményüket elmondhatják választási irodánkban, a Széchenyi utca 103. alatt, választókerületi irodáinkban, vagy megírhatják a honlapunk Kapcsolat menüpontjában található elérhetőségekre.

[7_1_480.jpg] A sajtótájékoztató megszólalói: Molnár Attila, dr. Kriza Ákos, dr. Csiba Gábor és Novák Jánosné:Az elmúlt időszakban rengeteg problémával találkoztunk. Ezek: az ivóvízbázis védelmének kérdése, az árvíz problémája, a strandok hiánya, a főutca és a belváros leromlott állapota, a tömegközlekedés hiányosságai, a riasztó városi adósságállomány. De a legnagyobb probléma: a munkahelyek hiánya.

Az első tapasztalatokról szóló sajtótájékoztatón a miskolciakat jelenleg leginkább foglalkoztató témákról esett szó. Ezek:

MIÉRT KELL a városi kórháznak 1,7 milliárdos adóssággal küzdenie?

MIÉRT KELL a fészekrakóktól már Diósgyőrben is félni?

MIÉRT KELL biomassza erőművet építeni a Kiliáni-lakótelep mellett?

MIÉRT KELL a miskolciaknak az ország más városaiban munkát keresniük?

A kérdések miértjéről dr. Csiba Gábor, a B.-A.-Z. Megyei Kórház igazgatója, Novák Józsefné, a Váralja Lakásfenntartó Szövetkezet elnöke, Molnár Attila környezetvédelmi mérnök beszélt.

A tájékoztatóhoz készült sajtóközleményt innen letöltheti (doc »)

Képgaléria »

[7_3_480.jpg] A figyelem középpontjában a Fontos nekünk konzultációsorozat témáiA munkahelyteremtés kérdéséről dr. Kriza Ákos beszélt volna, azonban az utóbbi napok történései átírták a sajtótájékoztató forgatókönyvét. A Fidesz–KDNP polgármesterjelöltjének szavait az Észak-Magyarország tudósítójának a boon.hu-n olvasható beszámolójából idézzük:

„A munkahelyteremtés a célunk, nem az elbocsátás"

Dr. Kriza Ákos polgármesterjelölt kijelentette: nem akar privatizálni.

„Fontos nekünk” – ezzel a címmel indított konzultáció-sorozatot dr. Kriza Ákos, a Fidesz-KDNP miskolci polgármesterjelöltje abból a célból, hogy megismerje a megyeszékhely lakóinak problémáit, javaslatait, elképzeléseit a város fejlődésévek kapcsolatban. A sorozat félidejéhez érkezett, ennek apropóján tartott sajtótájékoztatót a polgármesterjelölt.

Mint mondta, eredetileg a munkahelyteremtéssel kapcsolatos elképzeléseit szerette volna ismertetni, de az elmúlt napok eseményeit nem hagyhatja szó nélkül. Úgy fogalmazott: megfélemlítő hadjárat folyik Miskolc egészségügyi intézményeiben. A városvezetés azt próbálja meg elhitetni az intézmények dolgozóival, hogy amennyiben a Fidesz-KDNP nyer a választáson, a munkavállalókat elbocsátják, Kriza Ákos pedig privatizálni kívánja a Semmelweis Kórházat.

A polgármesterjelölt hangsúlyozta: a Fidesz-KDNP a közfinanszírozott egészségügyi intézményeknek a híve, és mivel abban érdekeltek, hogy munkahelyet teremtsenek, nincs szándékukban a dolgozókat elbocsátani. Hozzátette: a jövőben azoknak kell félniük, akik eddig pénzszivattyúnak használták a miskolci kórházat, és 1,7 milliárdos adósságot halmoztak fel. (…)” 

Vissza
 

nevjegy
Dr. Kriza Ákos
  • 1965-ben született
  • Orvos-közgazdász, egészségügyi menedzser
  • Tanulmányait a Marosvásárhelyi Orvostudományi Egyetemen és a Nyugat Magyarországi Egyetem Közgazdaságtudományi karán végezte
  • 1990 óta szolgálja Miskolcot, orvosként, majd a MÁV Rendelőintézet igazgatójaként
  • Nős, két gyermek édesapja
  • Miskolc polgármestere 2010. október 3-tól, a választók többségének akaratából
fontos nekunk

polgármesteri levelek

2020. Január
HétHKSzeCSPSzoV
01  12345
026789101112
0313141516171819
0420212223242526
052728293031