Kriza Ákos polgármester FIDESZ :: Nyitóoldal
Nyitóoldal Kriza Ákos Képviselők Kapcsolat Sajtómegjelenések Galéria Videógaléria
jeloltek
Megfélemlítik az alkalmazottakatMegfélemlítő hadjárat zajlik a miskolci köz- és egészségügyi intézményekben - jelentette ki Kriza Ákos, a Fidesz-KDNP miskolci polgármesterjelöltje csütörtöki sajtótájékoztatóján, a borsodi megyeszékhelyen. (2010. 08. 12. – MTI)

A polgármesterjelölt úgy fogalmazott: „azt hazudják”, hogy - amennyiben Miskolc városában a Fidesz-KDNP szövetsége nyer az önkormányzati választásokon -, azokat az alkalmazottakat, akik ezen intézményekben dolgoznak, elbocsátja a Fidesz.

Hozzátette: nemcsak ezt, hanem egyéb irányú rémhíreket is terjesztenek. Példaként említette, hogy Mokrai Mihály, az egészségügyért felelős alpolgármester szerdán a miskolci Semmelweis kórházban „azt merte hazudni”, hogy „én, Kriza Ákos (...) miskolci lakos, a Semmelweis kórházat privatizálni szeretném”.

Mint mondta, a miskolci egészségügyi intézmény több milliárd forint értékű, az ő vagyonából pedig még egy „negyed rendelőintézetet” sem lehetne magánosítani. Hozzáfűzte: nem tudja, „meddig lehet még hazudozni (...), miközben csődbe megy a kórház, miközben elherdálták a város vagyonát, miközben az intézményeink alig-alig működnek”.

Közölte: szeretné valamennyi közintézmény munkatársát megnyugtatni, „helyük van” a város életében. Sem ő, sem a Fidesz-KDNP szövetség nem abban érdekelt, hogy munkahelyeket szüntessen meg, hanem hogy újabbakat teremtsen. Emellett ő személy szerint nem a kórházak „lenyúlásával”, hanem felvirágoztatásával foglalkozik. Alig várja, hogy a város kórházát is helyre hozza, a közintézményekben dolgozóknak pedig nincs mitől tartaniuk - fűzte hozzá.

Megjegyezte: azoknak kell tartaniuk, akik „pénzszivattyúként használták” a város költségvetését, valamint tudás vagy képesség híján nem tudtak megfelelően gazdálkodni Miskolc vagyonával és egészségügyi intézményeivel.

 

 

 

Az ügy előzménye

A szerződés, aminek késedelmi kamatai miatt most benyújtotta az X Centrum Kft. a felszámolási kérelmet, nem más, mint az, ami áprilisban nagy vihart kavart: 17 millióért készíttette el a kórház többek között a cég szervezeti és működési szabályzatát az X-Centrum Kft.-vel.

Mokrai Mihályt, az egészségügyért felelős alpolgármestert kérdeztük a Fidesz által mondottakról, miszerint Bernáth Attila közgyűlési határozat nélkül jutott az X-Centrum kft.-hez. Azt válaszolta, a kérdéssel a Miskolc Holding Zrt. elnök-igazgatóját keressük meg. Kérdeztük, mi a véleménye arról, hogy az MSZP miskolci választmányának elnöke indított felszámolást a város kórháza ellen. Ezt nem kívánja kommentálni, válaszolta.

Kifejtette, két éve dolgozik azon, hogy a kórház szerződéseit átvizsgálja, rendbe tegye. Segítségként az intézmény felügyelő bizottságát és az új ügyvezetőt kérte fel, azóta több szerződést fel is bontottak.

2010. augusztus 9-én, hétfőn sajtótájékoztató keretében adták hírül a miskolci ellenzéki Fidesz és KDNP frakciók, hogy a MISEK Kft. ellen felszámolási eljárási kérelmet nyújtott be az X-Centrum Kft.: 782 420 forint késedelmi kamat meg nem fizetése miatt, és ezzel akár el is lehetetlenítheti a miskolci kórházak működését. Mindezt dokumentummal, a felszámolási kérelem másolatával is bizonyitották. (A cég vezetője Bernáth Attila, aki az MSZP miskolci választmányának elnöke is.) A Fidesz szerint Bernáth Attila az X-Centrum Kft.-t több áttételen át a közgyűlés tudta nélkül vásárolta meg, a döntést Káli Sándor polgármester (az MSZP városi elnöke) hozta meg és hitelesítette. Ezért – hangoztatták a hétfői sajtótájékoztatón –, követelik, hogy a polgármester a közvélemény előtt tisztázza az ügy részleteit.

(Forrás: boon.hu)

Vissza
 

nevjegy
Dr. Kriza Ákos
  • 1965-ben született
  • Orvos-közgazdász, egészségügyi menedzser
  • Tanulmányait a Marosvásárhelyi Orvostudományi Egyetemen és a Nyugat Magyarországi Egyetem Közgazdaságtudományi karán végezte
  • 1990 óta szolgálja Miskolcot, orvosként, majd a MÁV Rendelőintézet igazgatójaként
  • Nős, két gyermek édesapja
  • Miskolc polgármestere 2010. október 3-tól, a választók többségének akaratából
fontos nekunk

polgármesteri levelek

2019. Március
HétHKSzeCSPSzoV
09    123
1045678910
1111121314151617
1218192021222324
1325262728293031