Kriza Ákos polgármester FIDESZ :: Nyitóoldal
Nyitóoldal Kriza Ákos Képviselők Kapcsolat Sajtómegjelenések Galéria Videógaléria
jeloltek
Esély a lokálpatrióta gazdaságpolitikánaknews/86_0_t.jpgDr. Kriza Ákos, a Fidesz-KDNP polgármesterjelöltje és dr. Navracsics Tibor miniszterelnök-helyettessel találkoztak a miskolci vállalkozások képviselői a B.-A.-Z. megyei Kereskedelmi és Iparkamara vállalkozói fórumán. Kriza Ákos polgármesterjelölt előadásában hangsúlyozta:a lokálpatrióta gazdaságpolitika alapja a helyi vállalkozások támogatása, amelyek helyben adnak munkát az embereknek.

A Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Kereskedelmi és Iparkamara zsúfolásig telt Szentpáli termében megtartott találkozón olyan miskolci vállalkozók vettek részt, akik saját érdekükben is segíteni kívánják a következő városvezetést gazdasági programjának megvalósításában.

A Trend TV tudósítása »

Bihall Tamás, a BOKIK elnöke üdvözölte a kezdeményezést, mely az elnök szerint a maga nemében egyedülállónak számít hosszú évek óta. Elmondta, hogy jelenleg olyan nehéz helyzetben van Miskolc, hogy a fejlődéshez, fejlesztéshez elengedhetetlenül szükséges a gazdasági élet szereplőinek tényleges bevonása, működésük segítése. Természetesen a kamara szakértelmével, információival, tapasztalataival és ötleteivel is támogatja az ilyen, és ehhez hasonló kezdeményezéseket – szögezte le.

[86_1_480.jpg] Kriza-Navracsics-Zsiga.jpgDr. Kriza Ákos, polgármesterjelölt előadásában hangsúlyozta, hogy a lokálpatrióta gazdaságpolitika alapja, hogy a helyi vállalkozókat, cégeket kell támogatni bármi áron, őket kell védeni és segíteni. Nem szabad csak és kizárólag a kormányra támaszkodni, a városnak magának is tennie kell gazdasági fellendüléséért. Kriza Ákos 12 pontba tömörítve foglalta össze programjának legfontosabb gazdaságpolitikai elemeit. Beszélt az önkormányzat és a kis- és középvállalkozások közötti párbeszéd szükségességéről, az ipari parkok racionális kihasználásáról, a vállalkozások nemzetközi bemutatkozási lehetőségeiről. Véleménye szerint az önkormányzati beruházásokat miskolci cégek is képesek elvégezni, akiket szerződés szerint, időben kell kifizetni, miközben a körbetartozásokat fel kell számolni. A közbeszerzéseknél pedig nagyobb odafigyeléssel elérhető, hogy minden cég – esetleg klaszterbe tömörülve több társaság – képes legyen versenyképes pályázatot benyújtani. A mindenkori városvezetésnek a Kamarát, mint partnert, be kell vonni a képzés, átképzés rendszerének a kialakításába, hogy a helyi munkaerőpiac dinamikusan tudjon reagálni a helyi igényekre.

Dr. Navracsics Tibor, miniszterelnök-helyettes elmondta, a kormány az elmúlt száz napban is törekedett arra, hogy a gazdasági élet fellendítésére olyan programot, programokat dolgozzon ki, amely a kis- és középvállalkozásokat támogatja. Mint mondta, nélkülük elképzelhetetlen talpra állítani a magyar gazdaságot. Ebből a célból készül a második Széchenyi-terv is, amelyet a kormány véleményezésre elküldött az érintetteknek. Így mindenkinek lehetősége van megtenni javaslatait, a kormánynak pedig a legkedvezőbb feltételekkel megalkotni a programot.

Vissza
 

nevjegy
Dr. Kriza Ákos
  • 1965-ben született
  • Orvos-közgazdász, egészségügyi menedzser
  • Tanulmányait a Marosvásárhelyi Orvostudományi Egyetemen és a Nyugat Magyarországi Egyetem Közgazdaságtudományi karán végezte
  • 1990 óta szolgálja Miskolcot, orvosként, majd a MÁV Rendelőintézet igazgatójaként
  • Nős, két gyermek édesapja
  • Miskolc polgármestere 2010. október 3-tól, a választók többségének akaratából
fontos nekunk

polgármesteri levelek

2019. Október
HétHKSzeCSPSzoV
40 123456
4178910111213
4214151617181920
4321222324252627
4428293031