Kriza Ákos polgármester FIDESZ :: Nyitóoldal
Nyitóoldal Kriza Ákos Képviselők Kapcsolat Sajtómegjelenések Galéria Videógaléria
jeloltek
Segíthettünk az árvízkárosult családnaknews/89_0_t.jpgDiósgyőrben, a Szinva mellett lakó Orbán család házát tönkretette a tavaszi áradás, szinte mindenük odalett. A májustól két gyermekével sátorban lakó család házuk újjáépítéséhez próbált segítséget kérni a miskolci városvezetőktől, kevés eredménnyel. A bajba jutottak megsegítésére dr. Kriza Ákos közreműködésével Uruguayban, a helyi magyar kolónia indított gyűjtést, amelynek eredményét a Vöröskereszten át juttatják el a károsulthoz.

Ház épülhet Miskolcon, uruguayi segítséggel

[89_1.jpg] Kriza2.JPG(Az Észak-Magyarország  tudósítása) - Az Uruguayi Keleti Köztársaság Konzuli Képviselete, Uruguay tiszteletbeli konzulja, Alejandro R. Fernández Katona és dr. Kriza Ákos, a Fidesz-KDNP miskolci polgármester-jelöltje tartott tájékoztatót Miskolcon a Ferenczi Sándor utca 2. szám alatt. Azért ezen a helyszínen, mert Orbán Tibor gyermekeivel itt él, mintegy négy hónapja, sátorban. Szinte mindenét elvesztette, amikor a Szinva patak folyóként hömpölyögve tette lakhatatlanná házát a tavaszi katasztrofális áradások során.

A tiszteletbeli konzul elmondta, nagyapja és nagyanyja élt Miskolcon és az ő hatásukra jött vissza a városba 2002-ben. Uruguayban a helyi magyar kolónia segítségével gyűjtést indítottak, mely eredményét a Vöröskereszten át juttatják el a károsulthoz.

[89_2_480.jpg] Kriza4.JPGDr. Kriza Ákos kiemelte: már korábban kapcsolatba került a konzullal, minden lehetőséget meg kell ragadni, így a Miskolcon egyetlen nagy árvízkárosult részére is megoldást lehet találni: a gyűjtött pénzből felépítik a házat.  A dél-amerikai kapcsolatfelvételt további tárgyalások követik, melyekkel gazdasági együttműködés jöhet létre. Elmondták: az uruguayi diplomata korábban is igyekezett felvenni a kapcsolatot  az önkormányzattal, csekély eredménnyel.

Az Irány TV beszámolója »

Vissza
 

nevjegy
Dr. Kriza Ákos
  • 1965-ben született
  • Orvos-közgazdász, egészségügyi menedzser
  • Tanulmányait a Marosvásárhelyi Orvostudományi Egyetemen és a Nyugat Magyarországi Egyetem Közgazdaságtudományi karán végezte
  • 1990 óta szolgálja Miskolcot, orvosként, majd a MÁV Rendelőintézet igazgatójaként
  • Nős, két gyermek édesapja
  • Miskolc polgármestere 2010. október 3-tól, a választók többségének akaratából
fontos nekunk

polgármesteri levelek

2019. Október
HétHKSzeCSPSzoV
40 123456
4178910111213
4214151617181920
4321222324252627
4428293031