Kriza Ákos polgármester FIDESZ :: Sajtómegjelenések
Nyitóoldal Kriza Ákos Képviselők Kapcsolat Sajtómegjelenések Galéria Videógaléria
jeloltek
Egységes fejlesztéspolitika a siker zálogaFellegi Tamás fejlesztési miniszter eredményeket vár a források hatékony felhasználásától. A miniszter többek között erről is beszélt a Kriza Ákos polgármesterjelölt kezdeményezésére tartott Munkahelyteremtési konferencián Miskolcon, az ITC székház nagytermében, szeptember 27-én.

Az új kormány által meghirdetett fejlesztéspolitika értelmében a nemzeti fejlesztési miniszter irányítja a hazai és uniós fejlesztési forrásokkal való gazdálkodást. Fellegi Tamás, a tárca vezetője hétfőn délután egy miskolci konferencián beszélt a nemzeti prioritásokat – elsősorban a munkahelyteremtést – érintő legfontosabb változtatásokról. Elmondása szerint meg kell újítani az európai uniós források hazai lebonyolítási intézményrendszerét és a végrehajtási folyamatot, hogy a források a leghatékonyabban hasznosuljanak a célok elérése érdekében. Ugyanakkor a hazai fejlesztési források felhasználása is reformot igényel, a hazai támogatási rendszert egységesíteni kell és programalapúvá kell tenni. Mindezek mellett egységes információs és monitoring rendszert kell kialakítani és szükséges egy ugyancsak egységes fejlesztési menedzsment rendszer kiépítése.

Hatékony forrásfelhasználás

Fellegi Tamás hangsúlyozta, hogy az Új Széchenyi Terv által megfogalmazott célok és a rendelkezése álló hazai és uniós fejlesztési források összehangolásától rövid távon is eredményeket lehet és kell várni, amelyek elsődlegesen az új munkahelyek teremtésében jelentkezhetnek. Elmondása szerint ez olyan gazdasági és társadalmi folyamatokat generálna, amelyek Magyarország felvirágoztatását jelenthetnék.

Vissza
 

nevjegy
Dr. Kriza Ákos
  • 1965-ben született
  • Orvos-közgazdász, egészségügyi menedzser
  • Tanulmányait a Marosvásárhelyi Orvostudományi Egyetemen és a Nyugat Magyarországi Egyetem Közgazdaságtudományi karán végezte
  • 1990 óta szolgálja Miskolcot, orvosként, majd a MÁV Rendelőintézet igazgatójaként
  • Nős, két gyermek édesapja
  • Miskolc polgármestere 2010. október 3-tól, a választók többségének akaratából
fontos nekunk

polgármesteri levelek

2020. Január
HétHKSzeCSPSzoV
01  12345
026789101112
0313141516171819
0420212223242526
052728293031